Vegaanista vappupurtavaa

hummusPäätimme viettää vappua kavereiden seurassa grillaillen. Kukin hoitaa omat ”grillattavat”, mutta päätin tarjota lisukkeeksi bulgursalaattia, hummusta ja tsatzikia. Hummusreseptistä vaihdoin persiljan tilalle chiliä, sillä hieman tulisemmat mausteet sopivat hyvin grillattavien kaveriksi.

BulgursalaattiSuunnitelmissa oli alunperin couscous-salaatti, mutta vaihdoin couscousin bulguriin. Ohje on vuosien takaa Etiketti-lehdestä, mutta löytyy edelleen Alkon sivuilta. Olen ”oikonut” usein käyttämällä kokonaisen parsakaalin sijaan pussillisen (200g) pakasteesta löytyviä parsakaalin kukintoja sekä valmiiksi kuutioituja tai suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja noin 2 dl. Salaatti on uskomattoman hyvää, ja uppoaa myös sekaaneille.

Jos haluaa yllättää paatuneet lihansyöjät, niin kannattaa tehdä muutama kasvismeze lisää (esim. falafelit, viinilehtikääryleet, pitaleipiä, munakoisotahnaa ja pähkinä-paprikatahnaa) ja kertoa vasta jälkikäteen, että kaikki syöty oli vegaanista. Moni ei meinaa uskoa, kun ruoka oli niin hyvää…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s