Joutsenmerkki vai luonnonkosmetiikkaa?

Lauantaina lähdin hankkimaan suihkusaippuaa, ja totesin, että kaupan hyllyjen välissä on varsin vaikea tehdä valintaa järkiperustein. Ainakin minulla on tietoa vielä liian vähän siitä, mikä merkki tai sertifikaatti on ”paras”, ja millä perustein. Salapoliisityö pitäisi tehdä jo kotona eikä vasta kaupassa.

Stockmannin ja Sokoksen kosmetiikkaosastoilla on omat hyllyt luonnonkosmetiikalle, ja siellä tuotteet on järjestetty tuotemerkeittäin. ”Tavisosasto” on taas järjestetty tuotetyypeittäin, mutta vain osa luonnonkosmetiikasta löytyy myös sieltä. Eli suihkusaippuaa hakiessa pitää kiertää luonnonkosmetiikkahyllyt ja suihkusaippuaosasto, että saisi kattavan kuvan tarjonnasta.

Hintaerot ovat huikeita. Luonnonkosmetiikkahyllyllä suihkugeeli saattaa maksaa reippaasti yli kympin, tavalliset Dovet jne. maksavat muutaman euron. Toki kalliitakin tuotteita löytyy, varsinkin merkkikosmetiikasta saa maksaa niin paljon kuin itseä huvittaa. Halusin kuitenkin löytää kohtuuhintaisen suihkusaippuan, joka voisi kelvata koko perheelle. Body Shopin hedelmäiset geelit eivät uppoa miesväkeen ja itsekin käytän mieluummin hajuvettä kuin voimakkaasti tuoksuvaa suihkusaippuaa.

Joutsenmerkittyä kosmetiikkaaHyllystä löytyi Neutral-niminen sarja, jolla on sekä Joutsenmerkki että  Allergialiiton merkki. Ei hajusteita, ei väriaineita, ei parabeenejä. Ja hinta 0,50€ kalliimpi kuin normipesuaineen. Kelpaa! Tuote oli yllätyksekseni Unileverin. Onko globaali jätti parantanut tapansa? Aiemmin sitä ei aina suitsutettu toimintatavoistaan, mutta Joutsenmerkin kriteereihin olen ainakin aiemmin voinut luottaa. Samasta sarjasta näytto löytyvän myös muita tuotteita, joten ehkä tässä on nyt sarja, jota voisi jopa toivoa lähikauppaankin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s