Vähemmän syömäkelpoista ruokaa roskiin

Vaikka pakkanen paukkui loppiaisena, näytti luonto vahvasti uskovan jo kevään tulooSipuleilla on jo  kevättä ilmassan. Pimeässä säilytysastiassa pidetyt sipulit näyttivät varsin voimakkaita elonmerkkejä. Pyhien jäljiltä myös kaapeista löytyi yllättävän paljon ruokaa, jossa parasta ennen -päiväykset olivat juuri käsillä tai tulossa ihan lähipäivinä. Tämän päivän päätös on, ettei meiltä heitetä yhtään ruokaa hukkaan, vaan kaikki kaapin perukoiden syömäkelpoiset ruuat syödään pois (vaikka päiväykset ehkä ovatkin hieman yli). Loppiaisen menu keskittyikin ruokahävikin vähentämiseen.

Suomessa heitetään ruokaa roskiin 23 kg vuodessa, 125 eurolla per nuppi. Suuri osa tästä on yhä syömäkelpoista, mutta ehkä hieman nahistunutta tai päiväyksiltään vanhaa. Kaikkea vanhaa ei toki kannata kokeilla, joten jos viimeinen käyttöpäivä on mennyt, ei kannata leikkiä terveydellään. Parasta ennen päiväys on suositus eikä esimerkiksi kuivatavaroissa riisi tosiaankaan mene pilalle, vaikka päiväys olisi hieman vanhempaakin sorttia.

Pieni googlaaminen kertoi, että itänyt valkosipuli on itseasiassa tavallista valkosipulia terveellisempää! Punasipuli päätyi ikkunalaudalle ruukkuun kasvattamaan pidempiä varsia. Jääkaapin nahistuneet vihannekset päätyivät valkosipulin kanssa kasvissosekeittoon. Huomenna parasta ennen -päiväyksien metsästys jatkukoon kuivien ruoka-aineiden kaapissa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s